Modern lambéria

Modern lambéria a huszonegyedik században

Ki ne emlékezne a klasszikus, lambériával borított előszobákra, étkezőkre vagy egész nyaralóbelsőkre? A lambéria fogalma mára összenőtt a nyolcvanas évek stílusával, így, ha csak meghalljuk ezt a szót, máris arra gondolunk. Nem kell, hogy így legyen!

A lambéria – bár a kilencvenes, majd a kétezres években vesztett jelentőségéből – mára új formában tért vissza. Hiszen nem lehet a fát száműzni az otthonokból, ha egyszer a fa az az anyag, amely a leginkább képes megteremteni az otthonosság érzését.

Milyen a modern lambéria?

A modern, letisztult, minimalista vagy éppen skandináv stílusú lakberendezés alapvető eleme a festett lambéria. Manapság a natúr szín helyett divatosabban hatnak a fehér, szürke, esetleg fekete falburkolatok, legyen szó konyháról, hálószobáról vagy esetleg nappaliról. Ez a fajta díszítés kiváló lehetőséget ad, hogy melegséget sugárzó hatást érjünk el a lakásban, de arra is, hogy egy-egy falfelületet emeljünk ki a többi közül, így érve el személyiségünkhöz illő, egyedi hatást.

A lambériák fajtái

Természetesen nem csak belső terek díszítésére, de külső burkolóelemként is használható ez a megoldás, ám fontos, hogy a célnak megfelelő faanyagokat használjunk. Külső használatra leginkább a vastagabb, 20 mm-es lécek felelnek meg, míg belső használatra elegendő a vékonyabb változatok alkalmazása.

Figyeljen oda a felszerelésre!

Fontos, hogy a lambéria élő, lélegző faanyag, így a burkolás esetén számolnunk kell az esetleges párásodás roncsoló következményeivel. A lécek felszerelése előtt meg kell győződnünk arról, hogy a felfelület egyenletes, és minden elem jól illeszkedik a fal síkjához, azonban biztosítanunk kell a megfelelő légáramlást is a penészedés elkerülése végett. A lambéria tartós díszburkolat, ám csakis abban az esetben, ha helyesen szereljük fel a léceket.

Kérjen profi segítséget a megfelelő faburkolat kiválasztásához!

Akciós ajánlataink

Tekintse meg akcióinkat!
Tovább az akciós ajánlatokhoz

Hírek, információk

Olvassa el aktuális cikkeinket, híreinket!
Tovább a cikkekhez

PÉCELI FATELEP

2119 Pécel,
(Bp. XVII.ker mellett)

H-P : 8:00 - 15:00 h

Szo-V.: zárva

Térkép

ELÉRHETŐSÉGEINK

Telefon 8-tól 17 óráig:

+36/70-294-2128

farengeteg@gmail.com

Házhoz szállítás 8-tól 17 óráig.